• pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1

Duurzaam reizen

Duurzaam reizen - Duurzaam reizen wordt steeds belangrijker

Duurzaam reizen wordt steeds belangrijker 

Wij, als zelfstandige zakenreisadviseurs aangesloten bij YourTravel hebben een passie voor ons vak. Jaarlijks boeken wij vele klanten naar alle uithoeken van de wereld en zelf reizen we ook graag en zien met eigen ogen dat reizen helaas ook gepaard kan gaan met negatieve effecten op natuur en milieu. Daarvoor willen wij onze ogen niet sluiten. Graag maken we u bekend met bewuster reizen.

Internationaal opererende bedrijven kunnen de klimaatimpact van hun zakelijke vluchten snel verminderen

De wereldwijde economie groeit, úw markt groeit en is daarbij afhankelijk van internationaal verkeer. Dat begrijpen wij heel goed. YourTravel Business helpt om uw doelstellingen te behalen. Met onze expertise ontzorgen wij u volledig op het gebied van al uw zakelijke reizen. Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit kunt u doen door de CO2-uitstoot te compenseren of de uitstoot te verminderen door te kiezen voor CO2-efficiënte vluchten.

YourTravel Business biedt u de volgende mogelijkheden om groener te reizen:

 • Compenseer de CO2-uitstoot van uw reis
 • Reis zo bewust en duurzaam mogelijk
 • Vraag uw reisadviseur naar duurzame mogelijkheden

Wij vinden het belangrijk dat de schoonheid van onze aarde ook voor toekomstige generaties behouden blijft.

CO2 neutraal reizen

De hoeveelheid CO2-uitstoot neemt jaarlijks toe en draagt bij aan de opwarming van de aarde. De opwarming van de aarde heeft over de hele wereld gevolgen voor de natuur, onze gezondheid en veiligheid en voor de beschikbaarheid van voedsel en water.

Compenseer de CO2-uitstoot van uw reis en steun daarmee duurzame initiatieven van The South Pole Group. South Pole is door de ANVR als CO2-partner gekozen omdat deze organisatie efficiënte CO2-reducerende projecten in de wereld start en ondersteunt.

CO2-uitstoot van uw reis compenseren

Bij YourTravel Business kunt u ervoor kiezen om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Voor een bedrag van € 3,00 p.p. bij reizen in Europa en € 6,00 p.p. bij reizen buiten Europa kunt u met een gerust hart op reis! Uw CO2-uitstoot compensatie wordt geïnvesteerd in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden, voor vermindering van CO2. Op deze manier zorgt u voor toegang tot schone energie en verbetert u de leefomstandigheden van de lokale bevolking.

De projecten die YourTravel Business steunt zijn:

Zonne-energie in Thailand

Thailand is een van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië en de een-na-grootste olieimporteur in deze regio. Fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de energieopwekking in Thailand. Duurzaam opgewekte energie is dus van essentieel belang om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

Windkracht in Taiwan

Duurzaam reizen - Windkracht in Taiwan

Taiwan is bijna volledig afhankelijk van geïmporteerde fossiele brandstof, die voor ongeveer 98% van de energievoorziening in het land verantwoordelijk zijn. Daarom is er een grote behoefte aan schone energie die lokaal geproduceerd wordt.

Lees meer over CO2 compensatie van South Pole Group en uitgebreide projectbeschrijvingen.

Schone kookovens in Ghana

Duurzaam reizen - Schone kookovens in Ghana

In Ghana wordt per hoofd van de bevolking het meeste houtskool van heel West-Afrika gebruikt. De houtskool die wordt gebruikt om te koken draagt niet alleen bij aan de uitstoot van CO2, maar ook aan luchtvervuiling binnenshuis. Daarnaast veroorzaakt de houtkap voor de productie van houtskool ontbossing en woestijnvorming. De snelheid waarmee de ontbossing van het regenwoud in Ghana plaatsvindt is een van de hoogste ter wereld.

Kom in actie

Wat doen wij

Wij gaan zelf zo bewust mogelijk om met het milieu. Wij werken zo veel mogelijk digitaal. Onze kofferlabels zijn gemaakt van milieuvriendelijk stonepaper. Wij drinken koffie uit mokken. En als wij zelf op reis gaan nemen wij de tips die hieronder vermeld staan zoveel mogelijk in acht. Een beter milieu begint immers …

Wat kunt u doen

 • Compenseer de CO2-uitstoot van uw reis
 • Kies voor duurzame reizen
 • Kies een reis van een organisatie die bewust en verantwoord reizen samenstelt. Uw persoonlijke zakenreisadviseur kan u de juiste organisaties aanbevelen.

En verder

Over het algemeen wordt met duurzaam reizen bedoeld dat u zoekt naar een manier om te reizen waarmee u een positieve bijdrage levert aan het milieu en/of een lichtere ecologische footprint achterlaat.

Duurzaam reizen - Wat kunt u doen

Kies voor een groen vervoermiddel

Wij geven u tips om zoveel mogelijk duurzaam en milieubewust te reizen:

 • Betaal iets meer voor uw vliegticket en verklein hiermee uw ecologische voetafdruk.
 • Eet en koop zo veel mogelijk lokale producten. Niet lokale producten moeten geïmporteerd worden. Het vervoer hiervan zorgt voor extra CO2-uitstoot en kost geld, wat de producten ook weer duurder maakt. Door lokale producten te eten bent u goedkoper af, eet u lekkerder én bespaart u het milieu.
 • Doe alles met respect voor de natuur.
 • Kies een groen vervoermiddel; neem bijvoorbeeld eens de trein i.p.v. het vliegtuig. Binnen Europa kunt u gemakkelijk en snel met de trein reizen. Uw reisadviseur vertelt u er graag alles over.
 • En als u toch vliegt: kies voor een directe vlucht. Een directe vlucht kan zo’n 1000 kg CO2 uitstoot schelen. Dat is een heleboel als u zich bedenkt dat een gemiddeld huishouden 23.000 kg CO2 per jaar uitstoot. Daarnaast is reizen zonder overstap ook een stuk sneller en comfortabeler.

Lees meer over CO2 compensatie van South Pole Group en uitgebreide projectbeschrijvingen

Rapport op volledig scherm bekijken

Duurzaam reizen